De Bongerd open per 11 Mei 2020

22-04-2020
De Bongerd open per 11 Mei 2020

Beste ouders/verzorgers,

 

De Bongerd gaat weer open! Gisteravond heeft de regering namelijk bepaald dat de basisscholen voor speciaal onderwijs na de meivakantie weer open gaan.

We zijn heel erg blij dat we onze leerlingen weer mogen verwelkomen. Het team van De Bongerd is al begonnen met het treffen van de voorbereidingen om de leerlingen zo goed mogelijk te laten starten.

Uiteraard staat de gezondheid van een ieder voorop. Om de risico’s te minimaliseren hebben we de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen:

    • De leerlingen gaan bij binnenkomst in de school naar de schone ruimte om handen te wassen volgens de richtlijnen. Deze ruimtes zijn voorzien van een zeepdispenser en papieren handdoeken. Ook in de klassen zijn tissues en desinfecterende handgel beschikbaar.
    • De medewerkers van De Bongerd hanteren onderling de anderhalve meter maatregel. Dit geldt niet voor de leerlingen.
    • Algemeen geldt voor kinderen en volwassenen: "Blijf thuis bij klachten, van u of van gezinsleden, waaronder neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts vanaf 38 graden. Mijd daarbij sociale contacten. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren".
    • Met de ouders/verzorgers van leerlingen met chronische gezondheidsklachten wordt contact opgenomen om samen met de betrokken gezondheidszorg af te stemmen.
    • Indien fysiek ingrijpen noodzakelijk is zal er contact op worden genomen met ouders/verzorgers.

Bovenstaande maatregelen worden getroffen i.v.m. de RIVM-richtlijnen. Wij vragen u dan ook om begrip en medewerking.

Leerlingvervoer zal vanaf 11 mei gewoon weer van start gaan. Wij willen u vragen om contact op te nemen met het vervoersbedrijf om dit te verifiëren.

Graag zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken om u als ouders/verzorgers te complimenteren voor de wijze waarop u het thuisonderwijs heeft vormgegeven. Ook wil ik u bedanken voor de fijne samenwerking die jullie hierin zijn aangegaan met de onderwijsgevenden en andere betrokken personen.

We wensen jullie allen een fijne meivakantie waarin ontspanning en plezier voorop staat!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Harm Wildenberg en Ashley Speelziek (MT De Bongerd)

Hetty Vlug (directeur-bestuurder Stichting Almere Speciaal)